Sollicitaties

Sollicitaties

Sollicitaties zijn belangrijk. Het zijn potentieel levensveranderende gebeurtenissen en hoogstwaarschijnlijk heb je al verschillende tests doorstaan om tot deze belangrijke fase van het proces te komen, waaronder het selecteren van cv’s en een voorafgaand telefonisch gesprek.

Bij de sollicitatie zijn eerste indrukken alles, en elk antwoord dat je geeft kan je toekomst bepalen. Maar ze kunnen ook een belangrijke oefening zijn in zelfontdekking en een kans om je geweldig te voelen en de beste versie van jezelf te zijn.

In het volgende artikel zullen we je stap voor stap begeleiden van een nerveuze en slecht voorbereide sollicitant naar een onoverwinnelijke kandidaat.

Doe je onderzoek

De eerste taak is om onderzoek te doen. Vraag jezelf af: wat doet het bedrijf waar je een baan wilt eigenlijk? Wie bedienen ze – zijn het andere bedrijven (zo ja, welke) of het publiek? Kijk of ze recent in het nieuws zijn geweest en bezoek hun website, waar ze mogelijk hun eigen nieuwssectie hebben waarmee je op de hoogte kunt blijven.

Als je de naam van de persoon die je interviewt weet, kijk dan misschien wie ze zijn en wat ze doen. Begrijp wat hun functie is en hun achtergrond. Wees niet opdringerig – een blik op LinkedIn en een zoekopdracht naar hun functietitel is voldoende.

Al dit onderzoek is uitstekende munitie, want niet alleen kun je nadenken over hoe je je interviewer en hun bedrijf kunt helpen, maar het zal waarschijnlijk ook betekenen dat je aan het einde van de sollicitatie een of twee vragen voor hen hebt. En niets maakt meer indruk dan goed onderzoek en laten zien hoe jouw ervaring en vaardigheden passen bij je potentiële toekomstige werkgever.

Bereid je voor op de vragen

Als je nieuw bent in sollicitatiegesprekken, is hier iets wat je moet weten: niemand doet constant sollicitatiegesprekken, tenzij ze werken voor een wervingsbureau of een zeer specifieke HR-functie hebben.

Waarom vertellen we je dit? Voornamelijk omdat de interviewer mogelijk niet zoveel tijd heeft om zich voor te bereiden. Veel – niet allemaal – zullen hun interviewvragen op twee manieren voorbereiden. Ten eerste kunnen ze de populairste interviewvragen opzoeken via Google. Ten tweede zullen ze naar de betreffende functie kijken en nadenken over de persoonlijkheid, vaardigheden en talenten die ze van een kandidaat willen zien.

Begin dus met Google. Bekijk lijsten met sollicitatievragen van overal op het web: zoek naar de meest populaire vragen, de moeilijkste vragen, enzovoort. Maak een lijst, pak een stuk papier en beantwoord ze. Doe dit keer op keer totdat het een tweede natuur wordt.

Deze stap geeft je alleen al een voorsprong op andere kandidaten die het misschien willen improviseren of zich te geïntimideerd voelen om De sollicitatie voor de grote dag te overwegen.

Raadpleeg de vacaturetekst

Spoorwerkers.nl houdt een overzicht bij van je sollicitaties en het is een goed idee om je geheugen op te frissen en de vacaturetekst als onderdeel van je voorbereiding door te lezen. Je wilt misschien ook je cv en sollicitatiebrief nog eens bekijken, want daar staan dingen in die je potentiële nieuwe werkgever bevielen.

De meeste vacatures bevatten een lijst van vereiste ervaring, kennis of vaardigheden, en soms worden ook wenselijke vaardigheden vermeld. Als de advertentie niet op deze manier is opgesteld, probeer dan uit te zoeken wat je denkt dat de vereiste vaardigheden en ervaring kunnen zijn. Neem vervolgens de tijd om ervoor te zorgen dat je voorbeelden hebt van situaties waarin je aan deze vereisten hebt voldaan. Zeggen dat je iets kunt doen of ergens kennis van hebt is niet zo overtuigend als concrete voorbeelden kunnen geven van situaties waarin je daadwerkelijk iets hebt gedaan of bereikt.

Negeer de wenselijke eigenschappen niet. Hoewel deze niet essentieel zijn, is het duidelijk dat het wervende bedrijf deze eigenschappen waardeert, dus neem ze mee in je voorbereiding. Als er weinig verschil is tussen meerdere kandidaten, kan het hebben van meer wenselijke eigenschappen je in een goede positie brengen. En als je geen voorbeeld hebt, zorg er dan voor dat je iets te zeggen hebt in plaats van een ongemakkelijke stilte. Dit kan onder meer inhouden dat je een gerelateerd voorbeeld aanhaalt of aangeeft dat je bereid bent om meer te leren over dit onderwerp en dat je al wat onderzoek hebt gedaan.

Zoek uit wat je grootste successen zijn

Veel zal naar voren komen door vragen te beantwoorden, zoals in het vorige gedeelte, maar het opschrijven van je beste eigenschappen en successen is op zichzelf een goede oefening.

Wat je moet doen, is terugdenken aan school of universiteit en proberen je beste prestaties te herinneren. Ga zo verder in je gedachten, jaar na jaar. Zorg ervoor dat je tijdens dit proces een stuk papier gebruikt en alles opschrijft wat in je opkomt. Wat waren je prestaties? Welke momenten in je leven brachten het beste in je naar boven? Met welke uitdagingen had je te maken op het werk, thuis, in je vrije tijd of op academisch gebied en hoe ben je daarmee omgegaan? Welke dingen vind je gemakkelijk in het leven en waarom?

Dit is geen eenvoudige oefening, want het kan even duren voordat de herinneringen terugkomen. Als dat het geval blijkt te zijn, begin dan met alles in het leven dat een certificaat heeft opgeleverd en vraag jezelf af waarom je het hebt verdiend.

Natuurlijk is hoe verder je bent in je carrière en hoe gespecialiseerder je baan is, des te belangrijker je meest recente prestaties en ervaring kunnen zijn. Maar het kan ook nuttig zijn om je oude cv’s door te nemen. Soms laat je bij het bijwerken van je cv oudere successen weg die nog steeds relevant zijn.

Een nuttige aanpak is om deze onderzoeksresultaten te bespreken met iemand die dicht bij je staat. Een vriend of familielid dat het beste in je naar boven haalt, kan je helpen bij het opstellen van een lijst met prestaties.

Bekijk vervolgens die interview vragen die je hebt gevonden tijdens het volgen van het vorige gedeelte. Zijn er lacunes in je antwoorden die je nu kunt invullen dankzij je onderzoek?

Bereid je voor om de sollicitatie om te draaien

Wat bedoelen we met “de sollicitatie omkeren”? Wel, deze kans doet zich voor aan het einde van je interview. Bijna elke keer in het sollicitatieproces zullen je interviewers vragen of je nog vragen hebt. Wanneer dat gebeurt, wil je er het beste van maken.

Waarom? Omdat dat het moment is waarop je de sollicitatie helemaal kunt omdraaien en kunt klinken alsof je deel uitmaakt van het team. Natuurlijk, als ze je als onderdeel van het team gaan beschouwen, is de kans groot dat je daadwerkelijk onderdeel van het team wordt – of een veel betere kans maakt dan mensen die dit deel van de sollicitatie overslaan door te zeggen dat ze geen vragen hebben. Veel mensen doen dit omdat ze of niets te vragen hebben of zo snel mogelijk de sollicitatie willen verlaten.

Rennen heeft geen zin. Blijf en stel vragen. Vraag jezelf voor de sollicitatie af: wat wil je weten? Je onderzoek zal vragen oproepen over het bedrijf en de baan, en als je echt goed bent, zal De sollicitatie zelf ook vragen oproepen. Maar de vacature is een uitstekend uitgangspunt. Wat staat er niet in wat je graag zou willen ontdekken, vooral als het gaat om je potentiële taken en de werkwijze van het bedrijf?

Gebruik het vragen gedeelte van De sollicitatie om te laten zien dat je echt je huiswerk hebt gedaan, maar probeer ook te vermijden dat al je vragen alleen maar over jou gaan en wat jij van het bedrijf krijgt. Het is ook belangrijk om te laten zien wat je kunt bijdragen en je betrokkenheid en interesse te illustreren.

Controleer – waar is de sollicitatie?

De meest elementaire vorm van voorbereiding, maar absoluut cruciaal. Als je “ongeveer” weet waar het sollicitatiegesprek plaatsvindt, is dat niet genoeg. Een week voor je soliicitatie , misschien eerder, doe je een generale repetitie. Gebruik wat je maar kunt om er op de dag zelf te komen. Op die manier kun je mogelijke vertragingen in treinen of busdiensten en parkeermogelijkheden voor auto’s vaststellen.

Belangrijk is dat je als je het openbaar vervoer gebruikt, naar hun website gaat. Controleer of de vervoerders geen bussen omleiden of treinen annuleren op de dag dat je sollicitatie is gepland. Neem contact op met de klantenservice van de vervoerder als je twijfels hebt.

Bij sollicitaties draait alles om timing en als je te laat komt, is het alsof je de verkeerde indruk geeft. Dus plan het vooruit, wees bereid om vroeg te zijn en wees klaar voor het geval er iets onverwachts gebeurt.

Dress to impress

Het is altijd beter om overdressed te zijn dan underdressed. Een sollicitatiegesprek is een formele gelegenheid en je wilt professioneel en gepast gekleed zijn.

Onderzoek het bedrijf en de branche waarin ze zich bevinden om een idee te krijgen van de dresscode. Over het algemeen geldt: als je twijfelt, kleed je dan netjes aan. Een zakelijk kostuum of een formele outfit is meestal een veilige keuze.

Let ook op je persoonlijke verzorging. Zorg ervoor dat je netjes en verzorgd bent, inclusief schone kleding, geknipte nagels en verzorgd haar. Dit draagt bij aan een professionele uitstraling.

Oefen, oefen, oefen

Nu je je onderzoek hebt gedaan, vragen hebt voorbereid en je successen hebt bedacht, is het tijd om te oefenen.

Oefenen is essentieel om je zelfverzekerd te voelen en je antwoorden vloeiend en coherent over te brengen. Vraag een vriend, familielid of mentor om een proefinterview met je te doen. Ze kunnen je voorbereide vragen stellen en je feedback geven over je antwoorden, lichaamstaal en presentatie.

Daarnaast kun je ook oefenen voor een spiegel om je lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen te observeren terwijl je praat. Dit helpt bij het verfijnen van je non-verbale communicatie en het projecteren van zelfvertrouwen.

Het kan ook nuttig zijn om je antwoorden hardop te oefenen, zodat je ze goed kunt formuleren en jezelf vertrouwd kunt maken met het uitspreken ervan.

Onthoud dat oefenen je niet alleen helpt om beter voorbereid te zijn, maar ook om je zenuwen te verminderen en je comfortabeler te voelen tijdens de sollicitatie.

Een laatste woord

Het voorbereiden van een sollicitatie kan veel tijd en moeite kosten, maar het is de investering zeker waard. Door je goed voor te bereiden, vergroot je je kansen om positieve indrukken achter te laten en jezelf te presenteren als een sterke kandidaat voor de functie.

Vergeet niet om tijdens de sollicitatie zelf ook ontspannen en authentiek te blijven. Laat je persoonlijkheid schijnen en wees enthousiast over de mogelijkheid om bij het bedrijf te werken.

Veel succes met je sollicitatie!

Meer sollicitatietips?

Meer carriereadvies?

Categorieën

Spoorwerkers.nl is een gespecialiseerde vacaturebank voor de spoorwegbranche. Wij bieden werkgevers en recruiters werkzaam in de spoorwegsector een toegankelijke en betaalbare manier om de juiste mensen te vinden voor hun banen, en wij helpen werkzoekenden bij het vinden van banen en werkgevers.

Contact

Spoorwerkers.nl

Onderdeel van 038Websolutions

KvK 74754386

contact